Alla inlägg den 4 september 2012

Av Marie Lindén - 4 september 2012 07:58

När jag skrev det förra inlägget hade jag planer på att det igen skulle bli ett inlägg per vecka. Men sen kom verkligheten med lärarjobb emot. (Har varit och vikarierat tre veckor). Efter att ha varit på jobbet hela dagen och sen spenderat kvällen med att förbereda lektioner fanns det liksom ingen tid och lust till att skriva blogginlägg. 


Så det var en eftermiddag när jag kom hem efter att ha varit på jobbet halv åtta till halv fyra och INTE behövde förbereda lektioner (tack vare att jag hunnit förbereda två dagar dagen innan då jag inte vikariera något) jag insåg lyxen med att jobba 8-4. Det kändes obeskrivligt lyxigt att komma hem trött och bara få ta det lugnt. Få göra hemma sysslor. Inte behöva samla ny energi för ännu på kvällen försöka vara kreativ och få fram en ny pedagogisk och bra lektion för morgondagen.  


Människor med "normala" arbetstider brukar ofta se avundsjukt på lärarnas sommarlov. Men jag tror inte de inser lyxen de själva har: att övriga dagar på året få komma hem från jobbet och inte behöva jobba något mer för dagen. Att ha hela söndagen ledig och inte behöva förbereda måndagens program. 


För det var också en sak som kändes extremt lyxig. Jag jobbade sista dagen i fredags och att nu i söndags ha en söndag när jag inte behövde tänka på att förbereda lektioner (och förstås inte förbereda dem heller) kändes helt overkligt. Super lyxigt! Det kändes som om jag fått en hel dag till på helgen. 


Så just nu ser jag fram emot att skola om mig till ett kontorsjobb där jag får jobba 8-4. Visst skulle det vara trevligt att få sommarlov, men alla lediga kvällar och söndagar tror jag väger upp det. (Och själva arbetsuppgifterna i sig). Jag hoppas bara att jag kommer ihåg att uppskatta lyxen med att jobba 8-4 och inte börjar ta mina lediga tisdagkvällar för givet. I så fall kanske det skulle vara dags att vikariera. 

Ovido - Quiz & Flashcards